Bunq EasyBank: Det Bästa Debetkortet 2023 för Smarta Mobilbetalningar – ESTOA

Bunq EasyBank: Det Bästa Debetkortet 2023 för Smarta Mobilbetalningar

Upptäck Bunq EasyBank för fria uttag, låga överföringsavgifter med Wise, och hög sparränta med säker insättningsgaranti.


Advertisement


Advertisement


Att ha rätt debetkort kan göra en enorm skillnad i hur man hanterar sina dagliga utgifter och ekonomi. Här presenteras Bunq EasyBank, som av många anses vara det bästa debetkortet 2023 för smarta mobilbetalningar. Med en rad förmåner som fria uttag, låga överföringsavgifter med Wise och hög sparränta, är Bunq EasyBank något att överväga.

Fördelar med Bunq EasyBank

När du väljer Bunq EasyBank, får du tillgång till flera funktioner som kan underlätta din ekonomiska vardag:

  • Stöd för Google Pay, Apple Pay & Fitbit Pay: Du kan enkelt betala med din mobil, utan att behöva bära fysiska kort.
  • Fria uttag: Ta ut pengar utan extra kostnad, vilket kan vara en stor fördel när du reser.
  • Överför pengar till låga avgifter genom Wise: Genom samarbetet med Wise får du förmånliga överföringsavgifter, särskilt om du ofta hanterar flervalutatransaktioner.

Nackdelar med Bunq EasyBank

Allt är dock inte perfekt med Bunq EasyBank. Några av de negativa aspekterna inkluderar:

Advertisement


  • Avgifter vid varje kortköp: Det tillkommer en kostnad varje gång du använder kortet, vilket kan bli dyrt på lång sikt.

Kostnader och avgifter

Att hålla koll på kostnader och avgifter är avgörande när du väljer ett kort. Bunq EasyBank har följande avgifter:

  • Årsavgift: 360 kr
  • Kortavgifter: 10 kr per uttag
  • Valutapåslag: 0 %
  • Minsta belopp att betala: 0,00 % (min 0 kr)

Mobilbetalningar och smidighet

Bunq EasyBank stödjer flera moderna betalmetoder:

Advertisement


  • Google Pay
  • Apple Pay
  • Samsung Pay

Dessa funktioner gör det enkelt att hantera betalningar direkt från din mobil, vilket är ett stort plus i dagens digitala värld.

Recension av Bunq EasyBank

Med Bunq EasyBank får du ett europeiskt IBAN-konto med en attraktiv sparränta och flera användarvänliga funktioner. I den smidiga appen kan du hantera alla aspekter av ditt konto och kort, från att frysa kortet till att se transaktioner och PIN-nummer. Börja använda kortet omedelbart som ett virtuellt kort genom att integrera det med Google Pay eller Apple Pay.

Advertisement


När du skapar ett konto får du välja land för ditt IBAN-nummer, med alternativ som Nederländerna, Tyskland, Spanien, Frankrike och Irland. Även om du är svensk kan du enkelt skapa och nyttja ett Bunq-konto.

För insatta medel erbjuder Bunq en sparränta på 1,31 %, skyddad av den nederländska insättningsgarantin. Denna funktion gör Bunq till ett attraktivt val för de som vill ha både ett debetkort och ett säkert sätt att spara pengar.

Advertisement


Kreditkort som fungerar som debetkort

Bunq EasyBank erbjuder ett Mastercard, vilket fungerar som ett debetkort. Trots att det klassificeras som ett kreditkort, kan du inte belåna dig, då pengar dras direkt från ditt saldo. Denna funktion är särskilt användbar om du behöver ett kort som accepteras på platser som kräver kreditkort, utan att faktiskt använda kredit.

Kortet kan också integreras med Apple Pay, Google Pay och Fitbit Pay för mobilbetalningar, vilket gör det ännu mer flexibelt. Moöjligheten att beställa ett extrakort för €9,99 plus en månadskostnad på €3,49 gör det enkelt att hantera flera kort med samma konto.

Avgifter och kostnader

Kortbetalningar med Bunq EasyBank kostar 1,5 % plus ett 0,5 % valutapåslag. Vid kontantuttag gäller avgiften €0,99 för de fem första uttagen, därefter €2,99 per uttag.

Genom partnerskapet med Wise kan du överföra pengar till betydligt lägre kostnader än vad många traditionella banker erbjuder. Avgifter för överföringar varierar beroende på vilka valutor som är involverade.

Sammanfattning: Är Bunq EasyBank ett bra debetkort?

Bunq EasyBank är ett utmärkt val för dem som behöver överföra pengar mellan olika valutor, tack vare sitt samarbete med Wise och låga avgifter. Debetkortet fungerar som ett kreditkort, vilket gör det användbart på platser som enbart accepterar kreditkort, men utan att belåningsrisken.

Även om det finns avgifter för att använda kortet (1,5 % av beloppet plus ett valutapåslag på 0,5 %), kan dessa minimeras genom att uppgradera till Bunq Easy Money eller Easy Green. Dessa planer erbjuder fler fria bankomatuttag och ytterligare förmåner som virtuella och fysiska kort samt möjligheten att skapa lokala IBAN-konton.

För de som bara är ute efter ett säkert sparkonto utan alla extra kostnader, finns även gratisalternativet Bunq Easy Savings, som erbjuder en enkel och kostnadseffektiv lösning för att spara pengar.

Föreställ dig att ha ett debetkort som både erbjuder hög sparränta och kostnadseffektiva överföringsmöjligheter utan att behöva oroa dig för höga avgifter. Bunq EasyBank kan vara just det debetkort du letar efter. Fortsätt läsa och upptäck hur detta kort kan förenkla och förbättra din ekonomiska vardag.

Användarupplevelse och integration med Wise

Att navigera genom Bunq EasyBanks användarvänliga gränssnitt är både smidigt och intuitivt. Appen ger en omfattande översikt över alla dina transaktioner och saldo i realtid, vilket gör det enklare för dig att hålla koll på din ekonomi. Det är också värt att nämna integrationen med Wise, som erbjuder konkurrenskraftiga överföringsavgifter och snabba överföringar mellan olika valutor. Den här funktionen är ovärderlig för användare som ofta hanterar internationella transaktioner, vilket gör Bunq till ett utmärkt val för globala medborgare och företagare.

Säkerhet och insättningsgaranti

Säkerheten är en central komponent i Bunq EasyBank. Alla konton är skyddade med en PIN-kod och tvåfaktorsautentisering, vilket minimerar risken för obehörig åtkomst. Dessutom omfattas alla insättningar av den nederländska insättningsgarantin upp till EUR 100,000. Detta ger en extra trygghet för sparare som vill vara säkra på att deras pengar är skyddade. Det gör också Bunq till ett attraktivt alternativ för både kortbetalningar och sparande, vilket erbjuder en helhetslösning för dina finansiella behov.

Miljövänliga och hållbara alternativ

Bunq har också tagit viktiga steg mot hållbarhet genom sina miljövänliga initiativ. Till exempel erbjuder de Bunq Easy Green-planen, där varje gång du spenderar pengar med ditt kort, planteras ett träd. Detta gör det enkelt för användare att bidra till miljön medan de hanterar sina dagliga utgifter. Denna aspekt bidrar inte bara till en bättre planet utan påverkar också din egen känsla av att göra något positivt. Det är dessa små detaljer som gör Bunq extra attraktivt för de som bryr sig om hållbarhet och miljöpåverkan.

Vill du utforska ett annat alternativ som skiljer sig väsentligt från Bunq EasyBank? Det finns ännu en spännande möjlighet som kan passa dina behov perfekt. Upptäck mer och se hur det kan förändra ditt sätt att hantera dina pengar.