MBH Babaváró kölcsön – Maximális 11 millió Ft-os hitel fiatal házasoknak – ESTOA

MBH Babaváró kölcsön – Maximális 11 millió Ft-os hitel fiatal házasoknak

Kamatmentes hitel babaváró program állami támogatással, kedvezményes feltételekkel


Advertisement


Advertisement


## Az MBH Babaváró kölcsön nem csak egy egyszerű hitel, hanem…

Az MBH Babaváró kölcsön nem csak egy egyszerű hitel, hanem egy kiemelkedő lehetőség fiatal házasok számára, akik gyermeket terveznek. Ez a hitel, amely kedvező feltételeket kínál, akár 11 millió forint összegig is igényelhető anélkül, hogy kamatot kellene fizetnie, amennyiben bizonyos feltételek teljesülnek. Ha babát vártok, és szeretnétek megalapozni a jövőtöket, akkor érdemes komolyan fontolóra venni ezt az államilag támogatott hitelt, amely különösen előnyös lehetőségeket kínál a magyar családoknak.

Miért válaszd az MBH Babaváró kölcsönt?

Az MBH Babaváró kölcsön előnyei közé tartozik a kamatmentesség, amely már egy gyermek vállalása esetén elérhető a teljes futamidőre. A maximálisan igényelhető összeg 11 millió forintra növekedett, és a havi törlesztőrészlet akár csak 51 000 forint, beleértve a kezességvállalási díjat is. Ez a hitel különösen rugalmas, mivel szabadon felhasználható számos célra, beleértve a lakásvásárlást is, és önállóan, illetve önerőként is igényelhető más kölcsönökhöz.

Advertisement


Hogyan működik a jóváírási akció?

A 2024. január 1-től visszavonásig tartó akció keretében, ha legalább 10 millió forint összegű hitelt igényelsz és a kérelem hiánytalanul befogadásra kerül, az MBH Bank 150 000 forint jóváírást ad ügyfeleinek. Ezt az összeget a hitel folyósítását követő hónap végéig az ügyfél megjelölt lakossági forint fizetési számláján bocsátják rendelkezésre. Az akció részvételi feltételei közé tartozik, hogy az adott időszakban nem lehet már befogadott Babaváró hitel igénylés az MBH Banknál.

Mit kell tudni a Babaváró kölcsönről?

A Babaváró kölcsön olyan állami támogatási forma, amely a gyermekvállalást és a gyermeknevelést hivatott támogatni. Ezt a kormányzati támogatást számos magyarországi hitelintézet kínálja, beleértve az MBH Bankot is. A kölcsön által kínált előnyök közé tartozik a teljes futamidő alatt elérhető kamatmentesség, amennyiben a hitel igénylését követő első öt évben legalább egy gyermek megszületik vagy a várandósság eléri a 12. hetet. Ezenfelül az első gyermek érkezését követően három éves törlesztési szüneteltetés is igényelhető.

Advertisement


Kamatmentesség és törlesztési feltételek

A hitel teljes futamidejére kamatmentesség vonatkozik, ha a kapcsolódó feltételek teljesülnek. Ezek közé tartozik, ha a kölcsönszerződés aláírását követő első öt évben legalább egy gyermek megszületik, vagy a várandósság eléri a 12. hetet. A kezességvállalási díj mértéke évente a fennálló tartozás 0,5%-a, amely hozzáadódik a havi törlesztőrészlethez, ami a példánkban 50 416 forint lesz, beleértve a 4 583 forintot kitevő kezességvállalási díjat is. Érdemes tudni, hogy a babaváró kölcsön akár 75 százalékban önerőként is beszámítható lakossági jelzáloghitel igénylésénél.

Kik igényelhetnek Babaváró kölcsönt?

A Babaváró kölcsönt kizárólag házaspárok igényelhetik. További követelmény, hogy legalább az egyik fél betöltse a 21. életévét, és a másik fél legalább 18 éves. Az igényléskor a feleség nem töltheti be a 30. évét, és a férj nem lehet idősebb 75 évnél a lejáratkor. A biztosított státuszt legalább 3 éve folyamatos fennállással kell igazolni, és egyik fél sem szerepelhet aktív vagy passzív tartozással a KHR listán. Ezen felül mindkét félnek magyar állampolgárnak kell lennie, vagy érvényes tartózkodási joggal kell rendelkeznie, valamint be kell nyújtani a megfelelő hatósági igazolásokat és nyilatkozatokat.

Advertisement


Elfogadható jövedelmek és munkaviszony feltételek

Az MBH Babaváró kölcsön igényléséhez elfogadható az alkalmazotti vagy vállalkozói jövedelem, feltéve hogy legalább 6 hónapos folyamatos munkaviszony áll fenn az adott munkahelyen. Határozott munkaszerződés esetén legalább egy év fennálló szerződés szükséges, és 3 hónap hátralévő idővel. A táppénzes jövedelem csak akkor elfogadható, ha az igényléskor már aktív a munkaviszony. A munkáltatónak rendelkeznie kell vezetékes telefonnal vagy előfizetéses mobiltelefonnal, és nem lehet bejegyzett negatív információ a cégnyilvántartásban.

Vállalkozói jövedelem és különböző feltételek

Vállalkozók esetében egy lezárt üzleti év megléte szükséges. KATA szerinti adózással foglalkozó egyéni vállalkozók számára 12 hónap működés is elegendő. Fontos, hogy a vállalkozás ne legyen negatív bejegyzés alatt, és ne legyen fennálló köztartozás. Elfogadhatók az összevontan adózott jövedelmek, de elkülönülten adózott jövedelmek, mint például az osztalék vagy befektetések hozama, nem fogadhatók el.

Advertisement


Első és következő gyermekek érkezése

Amennyiben az első gyermek érkezik a kölcsön szerződést követő öt éven belül, a kölcsön kamatmentessé válik és kérhető a törlesztés szüneteltetése három évre. A második és harmadik gyermek esetén gyermekvállalási támogatásra lehet jogosult a pár: a második gyermek után a fennálló tartozás 30%-a, a harmadik gyermek után 100%-a engedhető el. Ikerterhesség esetén az első gyermek után igényelt szünetelést követően további szüneteltetés igényelhető.

Hogyan befolyásolják a különböző események a törlesztést?

Ha legalább egy gyermek megszületik, vagy a várandósság eléri a 12. hetet a kölcsön folyósítását követő öt éven belül, a kölcsön kamatmentes marad. A második gyermek érkezésekor a törlesztés ismét szüneteltethető három évre. A gyermekvállalási támogatás a második gyermek után a fennálló tartozás 30%-a, harmadik gyermek után a 100%-a lehet.

Az MBH Babaváró kölcsön tehát nem csupán egy pénzügyi megoldás, hanem egy hosszú távú befektetés a család jövőjébe. Használjátok ki ezt a kedvezményes és rugalmas hitelt, hogy megalapozzátok gyermekeitek jövőjét, és élvezzétek a magyar állam által nyújtott támogatás előnyeit. A kölcsön számos előnnyel jár, és az igénylés folyamatán keresztül az MBH Bank mindvégig segítséget nyújt, hogy a lehető legkedvezőbb feltételekkel vehessétek igénybe ezt az államilag támogatott hitelt.

Mi történik a gyermekvállalási támogatás feltételeinek megszegése esetén?

Fontos tudni, hogy a gyermekvállalási támogatás feltételei szigorúan szabályozottak. Amennyiben a házaspár nem tudja teljesíteni a kölcsön feltételeit – például nem születik gyermek az első öt évben, vagy a várandósság nem éri el a 12. hetet – akkor a kamatmentesség megszűnik, és a kölcsön piaci kamatozásúvá válik. Ez jelentős mértékben megemelheti a havi törlesztőrészleteket. Emellett ez a helyzet jelentős pénzügyi terhet róhat a családra, amiért érdemes előre gondoskodni a megfelelő pénzügyi tervezésről és stabilitásről. Ahogyan látható, a szabályok betartása kulcsfontosságú a hosszú távú kedvezmények kihasználása érdekében. Ha érdekel, milyen további következményekkel járhat a feltételek megszegése, olvass tovább!

Gyakori kérdések a Babaváró kölcsönnel kapcsolatban

Sokan felteszik a kérdést, hogy milyen további kiadásokra kell számítani az MBH Babaváró kölcsön igénylésekor. A hitel teljes mértékben kamatmentes lehet, ha a fent említett feltételek teljesülnek, azonban a kezességvállalási díjat évente fizetni kell, amely a fennálló tartozás 0,5%-a. Ezen kívül, ha a család több gyermek vállalását tervezi, a további gyermekek után járó kedvezmények jelentősen csökkenthetik a hitel terheit. Érdemes tisztában lenni az egyéb adminisztratív költségekkel és díjakkal, amelyek a hitel igényléséhez kapcsolódnak, mivel ezek előzetes tervezést igényelnek. Ezek az információk fontosak ahhoz, hogy felkészülhessetek minden lehetséges kiadásra és megalapozott döntéseket hozhassatok.

Az MBH Bank támogatása az igénylés folyamatában

Az MBH Bank ingyenes hitelügyintézési szolgáltatást nyújt ügyfeleinek, hogy a Babaváró kölcsön igénylésének folyamata egyszerűbb és gyorsabb legyen. A hitelintézet szakértő munkatársai minden szükséges információval és tanáccsal ellátnak benneteket a hitel felvételének minden lépésénél. Az igényléshez szükséges dokumentumok összeállítása, a jövedelemvizsgálat, és a hitelbírálat mind olyan lépések, ahol a bank segítsége felbecsülhetetlen. Ezen kívül az MBH Bank ügyfelei hozzájuthatnak a legfrissebb információkhoz az aktuális akciókról és kedvezményekről, amelyek még vonzóbbá tehetik az ajánlatot. Ha érdekelt vagytok egy teljesen más típusú, de szintén előnyös pénzügyi lehetőség megismerésében, ne hagyjátok ki a következő ajánlatunkat!