SAS American Express Classic: Maksimer Bonuspoengene dine uten Årsavgift – ESTOA

SAS American Express Classic: Maksimer Bonuspoengene dine uten Årsavgift

Reise med Fordeler – Opptjen Flypoeng med Hver Krone


Advertisement


Advertisement


## SAS American Express Classic: Maksimer Bonuspoengene dine uten Årsavgift

Reise med Fordeler – Opptjen Flypoeng med Hver Krone

Ønsker du å maksimere dine EuroBonus-poeng uten å betale årsavgift? Da er SAS American Express Classic kredittkort et utmerket valg. Med muligheten til å tjene bonuspoeng på alle dine kjøp, kan du enkelt samle opp poeng som kan brukes på flyreiser med SAS og deres partnere. La oss dykke dypere inn i fordelene og funksjonene som gjør dette kortet til en favoritt blant reisende.

Fordeler med SAS American Express Classic

Med SAS American Express Classic kan du opptjene poeng på hvert eneste kjøp. Du tjener 10 Ekstrapoeng for hver hundrede kroner du bruker. Poengene kan benyttes til flybilletter via SAS sine nettsider. Dette betyr at du kan reise rimeligere, bare ved å bruke kortet ditt til dagligvarehandel, drivstoff og andre daglige utgifter.

Advertisement


Companion Ticket: Reis to for én med bonusbillett

Et av de mest attraktive fordelene med SAS American Express Classic er muligheten for å tjene opp en Companion Ticket. Hvis du bruker mer enn 100,000 kroner på ett år, får du en Companion Ticket som lar deg reise til halve poengprisen eller ta med en reisepartner gratis. Husk at denne billetten må bestilles i god tid, da det er begrenset med seter tilgjengelig.

Rabatter på SAS-lounger

Kortet gir deg også rabatterte priser på SAS sine lounger i Norden, noe som gir deg en mer komfortabel start på reisen. Merk at denne rabatten ikke gjelder på innenriksloungene på Gardermoen og Arlanda, men gjelder for internasjonale reiser med SAS eller Star Alliance.

Advertisement


SAS American Express Classic: Bra for reisende, greit for generelle brukere

Med null årsavgift og muligheten for å tjene bonuspoeng, er SAS American Express Classic et godt valg for deg som liker å reise. Eneste ulempen er at det tar lengre tid å tjene opp poeng sammenlignet med de dyrere kortene fra American Express. Det følger heller ikke med forsikringer, så det kan være verdt å vurdere om du trenger ekstra forsikring på reisen.

Enkel søknadsprosess og moderne brukervennlighet

American Express gjør det enkelt å søke om SAS American Express Classic via deres nettportal. Med funksjoner som kontaktløs betaling og støtte for Apple Pay, kan du enkelt og trygt gjennomføre dine kjøp. Det eneste negative er mangelen på mulighet til å velge egen PIN-kode, men dette er en liten ulempe sett i forhold til de mange fordelene.

Advertisement


Kostnader og gebyrer

Når det kommer til kostnader, har SAS American Express Classic ingen årsavgift og tilbyr opptil 45 dager rentefri kreditt. Nominell rente ligger på 19,8% årlig, og den effektive renten er 21,27%. Gebyrer er relativt lave, men det er verdt å merke seg at valutapåslaget er på 2,5%, noe som kan være høyt sammenlignet med andre kort.

Hvordan søke om SAS American Express Classic

For å søke om SAS American Express Classic må du være minst 18 år, ha en fast inntekt og være bosatt i Norge. Din totale gjeld kan ikke overstige fem ganger din brutto inntekt, og du må være i stand til å håndtere en renteøkning på opptil fem prosentpoeng. Søknadsprosessen er enkel og utføres via nettportalen til American Express.

Advertisement


Praktisk informasjon og kontakt

American Express Europe S.A. er kortutstederen i Norge, med hovedkontor i Stockholm, Sverige. Kontaktinformasjonen deres inkluderer telefonnummer (+47) 24 05 52 63 og e-postadresse [email protected]. For å sperre kortet kan du ringe samme nummer.

Fordeler og ulemper

Fordeler:

  • Ingen årsavgift
  • Bonuspoeng på hver krone brukt
  • Rabatter på SAS-lounger
  • Companion Ticket for reisende
  • Støtte for Apple Pay

Ulemper:

  • Høye gebyrsatser ved kontantuttak
  • Høyt valutapåslag på 2,5%
  • Ingen inkluderte forsikringer
  • Begrenset aksept sammenlignet med Visa og MasterCard

Rabatter og bonusordninger

Kortet er bygd rundt EuroBonus-programmet. Du tjener Ekstrapoeng som kan brukes til flybilletter hos SAS og Star Alliance. For hver 1000 du bruker, får du 10 Ekstrapoeng. Hvis du handler for 100 000 kroner i løpet av et år, får du en Companion Ticket som lar deg reise til halv poengpris.

SAS American Express Classic er et solid valg for deg som ønsker å maksimere dine EuroBonus-poeng uten å betale en årsavgift. Med muligheten til å tjene poeng på alle kjøp, Companion Ticket og rabatter på lounger, er dette kortet ideelt for hyppige reisende. Vurder gjerne om de høye valutapåslagene og mangel på forsikringer er viktige faktorer for deg. Alt i alt, er dette et kredittkort som gir høy verdi for lav kostnad. Allsidigheten til SAS American Express Classic gjør det til et ypperlig valg for både sporadiske og hyppige reisende. Enten du handler dagligvarer, fyller drivstoff eller kjøper klær, kan du kontinuerlig samle bonuspoeng uten å bekymre deg for en årlig avgift. Denne fleksibiliteten i bruk gjør det enklere å nå de nødvendige poengsummene for å nyte alle fordelene kortet tilbyr, som rabatterte lounge-inntrengninger og Companion Ticket. Men fordelsprogrammet er ikke bare for feriereiser; forretningsreisende kan også ha stor nytte av dette kredittkortet. Det gir muligheten til å akkumulere poeng raskt gjennom ulike månedlige utgifter, som fort kan resultere i rimeligere eller til og med gratis forretningsreiser.

Selv om SAS American Express Classic er kjent for dets fordelaktige poengsystem, er det også viktig å vurdere de kostnadsrelaterte aspektene ved kortet. Tilbud om rentefri kreditt i opptil 45 dager gir deg en buffer som kan være nyttig, men det bør ikke friste til å bruke mer enn du har råd til. Likevel, hvis du betaler hele saldoen innen den rentefrie perioden, kan du maksimere fordelene uten å pådra deg høy rente. Med en nominell rente på 19,8% og en effektiv rente på 21,27%, lønner det seg å holde seg disiplinert. Fordelene ved å bruke kortet blir mest fremtredende når du klarer å unngå renter og høye valutapåslag ved utenlandske kjøp.

For de som vurderer å anskaffe SAS American Express Classic, er det viktig å se på helhetsbildet og avgjøre om kortets fordeler oppveier ulempene for din spesifikke livsstil og forbruksvaner. For mange vil bonuspoengene, Companion Ticket og rabattene på SAS-lounger gjøre det til et attraktivt alternativ, men for andre kan de høye kontantuttaksgebyrene og valutapåslagene være avskrekkende. Om du jakter på fleksibilitet og verdsetter fordeler som hovedsakelig er rettet mot reise, er dette definitivt et kort som kan tilføre verdi til ditt økonomiske arsenal. Men hva om du kunne finne et annet kort som tilbyr enda flere unike aspekter? Har du noen gang lurt på om det finnes en kredittkortløsning som passer dine behov enda bedre? Få innsikt i hvordan en annen type kort kan overraske deg med sine unike fordeler.