American Express Platinum: Lyxkortet Sverige Inte Vill Vara Utan – ESTOA

American Express Platinum: Lyxkortet Sverige Inte Vill Vara Utan

Amex Platinum: Förmåner, Rabatter och Exklusiva Events


Advertisement


Advertisement


# American Express Platinum

American Express Platinum är ett exklusivt premiumkort som ger det där lilla extra både i vardagen och under resan. Med förmåner som Lounge Access, Concierge Service och flera exklusiva rabatter på allt från restauranger till hotell och events, är detta kort något utöver det vanliga. Och självklart, bonus ges på alla köp som kan användas för resor, shopping och mycket mer.

Fördelar med Amex Platinum

  • Tillgång till över 1 300 flygplatslounger världen över
  • Generösa rabatter och exklusiva erbjudanden
  • Bonuspoäng på alla köp som kan användas för cashback
  • Tvårättersmiddag för dig och en gäst två gånger per år
  • Omfattande reseförsäkringar och köpskydd ingår

Nackdelen? Kortet kommer med en hög årsavgift, men de tilltalande förmånerna kan snabbt motivera det priset.

Advertisement


Bonus och Förmåner

När det gäller bonus och förmåner, levererar American Express Platinum verkligen. För varje krona du spenderar, tjänar du en bonuspoäng. Dessa bonuspoäng kan sedan användas för att betala din kortfaktura eller bytas mot flygresor, shopping och andra exklusiva upplevelser. Om du till exempel handlar för 25 000 kr i månaden, får du tillbaka 3 225 kr i cashback årligen.

Försäkringar som gör resan tryggare

En annan stor förmån med American Express Platinum är de omfattande försäkringarna. Om du betalar minst 75 % av din resa med kortet, inkluderar det en reseförsäkring som täcker både dig och din familj. Denna försäkring täcker bland annat:

Advertisement


  • Avbokningsskydd
  • Bagageförsening
  • Medicinsk assistans
  • Omfattande hyrbilsförsäkring
  • Vägassistans
  • Köpskydd och returgaranti upp till 90 dagar

Mobilbetalningsmetoder

American Express Platinum har också stöd för moderna mobilbetalningslösningar som Google Pay, Apple Pay och Samsung Pay, vilket gör det ännu enklare att använda ditt kort i vardagen.

Kredit och Avgifter

American Express Platinum har en årsavgift på 7 800 kr, och maximal kredit ligger på 120 000 kr. Räntan är 15,99 % med en effektiv ränta på 24,79 %. Kortet erbjuder räntefri kredit i upp till 55 dagar och har uttagsavgift på 4 % och valutapåslag på 2 %. Det finns även månatliga avgifter och påminnelseavgifter att ta hänsyn till.

Advertisement


Tillgång till Flygplatslounger och Fast Track

Som Amex Platinum-innehavare får du fri tillgång till Amex Lounge by Pontus på Arlanda flygplats samt över 1 300 lounger världen över. Lounge On The Go är ytterligare en förmån där du får med dig ett frukost- eller lunchpaket när du reser från Landvetter, Malmö Airport eller Luleå Airport.

Fördelen med en exklusiv middag

En unik förmån med American Express Platinum är tvårättersmiddag två gånger per år på några av Sveriges mest exklusiva restauranger. Detta är en del av kortets förmånsprogram och något du inte vill missa.

Advertisement


Rabatter och Exklusiva Events

Utöver de andra förmånerna, erbjuder Amex Platinum också exklusiva rabatter på hotell, kryssningar och hyrbilar. Kortinnehavare får också tillgång till förtursbiljetter till konserter och evenemang, samt möjligheten att boka speciella lounger på utvalda arenor.

Är American Express Platinum värt det?

För den som reser mycket och nyttjar förmånerna, kan American Express Platinum snabbt betala tillbaka sin årsavgift. Enligt deras egen uträkning är förmånerna värda minst 25 000 kr årligen. Men om du inte reser ofta kan det vara värt att överväga ett billigare alternativ som American Express Green eller Gold.

Amex Platinum gör livet enklare

Fördelarna med Amex Platinum är många, från reseförsäkringar till unika upplevelser och exklusiva rabatter. Med allt från Lounge Access till bonuspoäng på alla köp, är detta utan tvekan ett av de bästa kreditkorten i Sverige för den som vill ha lyx och bekvämlighet i sin vardag och på sina resor.

Sammanfattning

American Express Platinum kombinerar lyx med funktionalitet och är ett utmärkt val för den som söker ett kreditkort med omfattande förmåner. Med tillgång till lounger, bonuspoäng och exklusiva events samt en rad andra förmåner, är detta kort svårslaget. Om du vill ta din vardag och dina resor till nästa nivå, är American Express Platinum kortet för dig. American Express Platinum erbjuder också något som går bortom standardförmånerna – det välkända Amex poängprogrammet. Med detta program kan kortinnehavare samla poäng på varje köp, vilket snabbt kan leda till attraktiva belöningar. Poängen kan användas för att boka flygresor, hotellnätter, hyra bilar, eller till och med upplevelser som gourmetmiddagar och sportevenemang. Amex Platinum poängprogram är känt för sin flexibilitet och generösa utbyteskurser, vilket gör det betydligt mer värdefullt än många andra lojalitetsprogram. Om du någonsin funderat på att maximera varje spenderad krona, är detta program det ultimata verktyget.

Utöver poängprogrammet, erbjuder Amex Platinum något som få andra kort gör – reseförsäkringar av toppklass. Dessa försäkringar är omfattande och inkluderar skydd för avbokningar, förlorat bagage, reseförseningar, medicinska nödsituationer, och mycket mer. Försäkringarna gäller inte bara för innehavaren utan också för hela familjen, vilket skapar en extra nivå av trygghet när du är ute och reser. Denna omfattande täckning gör Amex Platinum till ett utmärkt val för den som vill resa bekymmersfritt, med vetskapen att de är skyddade i nästan varje tänkbar situation.

En annan imponerande förmån med American Express Platinum är deras Concierge Service. Detta är en tjänst som ger dig personlig assistans dygnet runt, var du än befinner dig i världen. Behöver du en middagsreservation på en fullbokad restaurang, biljetter till en utsåld konsert, eller till och med hjälp med att arrangera en oförglömlig weekendresa? Din Amex-concierge är bara ett telefonsamtal bort. Denna exklusiva tjänst gör livet enklare och bekvämare, genom att ta hand om detaljerna så att du kan fokusera på det som verkligen räknas.

Är du redo att upptäcka hur ett helt annorlunda kort kan förbättra din vardag? Låt dig överraskas av en alternativ lösning som kan erbjuda något unikt och spännande. Vad sägs om att utforska något helt nytt?